2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

A többfunkciós nyomtatás előnyei otthonunkba

A pandémia következtében sokan rendezték át lakásuk egy sarkát vagy szobáját dolgozó irodává – és ehhez szükség volt különböző felszerelések beszerzésére. Az új változások következtében sok munkahely megtartja a home office munkáltatási formáját, ezzel megkönnyítve a munkavállalók mindennapjait. Ennek fontos kelléke az otthoni nyomtató, amellyel nemcsak a dolgozó felnőtteknek, de a kiskorú tanulóknak és az egyetemistáknak is megkönnyíti a tanulást. Nézzük, mi alapján érdemes kiválasztani otthonra a legideálisabb nyomtatót, amely egyben szkennel és fénymásol!

Az Alza kínálatában szereplő multifunkcionális nyomtatók nagy előnye, hogy elhozzák otthonunkba a fénymásolószalon minden funkcióját. Legyen szó okiratok vagy dokumentumok nyomtatásáról, vagy akár a gyerek vaktérképét kell többszörösen lefénymásolni, esetleg egy kézzel aláírt dokumentumot elektromos formában megörökíteni – ezek mind elvégezhetőek egy és ugyanazon gép segítségével. Ráadásul ezt pár mozdulattal, gyorsan és hatékonyan tudjuk végigcsinálni – nem kell sorban állni vagy egy asszisztens segítségét kérni. Emellett, ha megfelelően választjuk ki a multifunkciós nyomtatókat, akkor nemcsak a környezet felett gyakorlunk nagyobb kontrollt, de a pénztárcánk is vastagabb marad.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Az egyik legfontosabb az eszköz leendő helye – érdemes már a vásárlás előtt végiggondolni, és letakarítani a felületet, ahová a nyomtató fog kerülni. Mérjük fel, szükség van-e kábelek elrejtésére, és van-e a közelben konnektor vagy elosztó. Fontos, hogy az eszköz megfelelően legyen csatlakoztatva a számítógéphez szkennelés során. Ne feledkezzünk el a szélességről és a magasságról sem – válasszunk a környezethez méretben illeszkedő nyomtatót!

Ha ezzel megvagyunk, gondoljuk át: kik és mire fogják használni a rendelkezésre álló funkcionalitást? Ha csupán egyszer-egyszer néhány dokumentum előkészítéséhez használnánk, vagy sok színes képet akarunk nyomtatni a családi albumhoz vagy a tananyagokhoz, akkor a tintasugaras nyomtató lesz az ideális választás. Ha sokszorosítva nyomtatnánk és vinnénk fel elektronikusan ugyanazokat a dokumentumokat a gépbe, akkor a lézeres nyomtató lesz az anyagilag költségtakarékosabb megoldás.

Bármelyikre is van szükségünk, az Alza.hu kínálatában meg fogjuk találni!

A fotó forrása:

Fahroni / Shutterstock.com