2024.07.12.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Fogtömés árak a piacon, avagy a szuvasodási ráta

A fogszuvasodás nem tréfa tárgya, ha kilyukadt, sajnos már nem forr össze. Sőt, igazából ahol egy kezeletlen lyukas fog van, ott vélhetőleg hamarosan új barátokra lel majd. Magyarországon bizonyos cikkek alapján minden harmadik embernek van szuvas foga, ami jól jelképezi, hogy van hova fejlődnünk a szájhigiénia területén, és azt is, hogy mennyire jövedelmező iparág ez a másik oldalról.

Az állami intézetekben sokszor kevésbé motivált szakemberekkel találkozhatunk, nem beszélve a végtelen várólistákról, ami némely esetben egész elképesztő. Nem árt egy egészségügyis rokon, ha ezt az oldalt választjuk. A másik oldalról viszont elég zsebbe nyúlós lehet a fogorvoshoz járás. Így történt velem is, hogy a lyukas fogam miatt a fogtömés árak kapcsán indítottam el expedíciómat az internet világában.

 

Cikkemet egy sokkoló telefonbeszélgetés előzte meg egy időpontfoglalás kapcsán. A már korábban említett végtelen sorok hallatán, amit egészen idáig csak legendának tartottam, kénytelen voltam a gyors megoldást választani. Ezért körbeszaglásztam a neten és a fentebb linkelt orvosi weboldalon, a fogorvosbudapest.info-n találtam részletes és korrekt leírást az árak vonatkozásában. Több fajta megoldás is létezik, ezért ha nem vagy biztos benne, hogy pontosan mire van szükséged, az oldalon található telefonszámon tudsz érdeklődni, valamint van lehetőség állapotfelmérésre is.

 

A tömések árai számos dolog miatt változhatnak, leginkább, hogy egyfelszínű tömésről vagy két felszínű tömésről van szó. Az is szerepet játszik, hogy inlay, ami azt jelenti, hogy a korona teljes közepét tömik, illetve az onlay, amikor a teljes korona töméssel lesz helyettesítve. Az nagy vonalakban elmondható, hogy a fogtömés árak jelenleg 17 000 és 50 000 Ft körül mozognak a piacon. Úgy gondolom, hogy sokszor egy vizsgálattal megelőzhető a baj és szükséges évente legalább egyszer ellátogatnunk a fogdokihoz, így sok vesztenivalója nincs az embernek, ha egyáltalán felmerül benne a szuvasodás gondolata. A prevenció sok lyukas fog ellensége lehetne, ha élnénk vele. Sok esetben a fogmosás önmagában nem elég, főleg ha nem jól mossuk a fogunkat, de érdemes legalább egy alapos fogselymezést beiktatnunk, bár személyes tapasztalatom alapján, a fogzuhany egy sokkal hatékonyabb módszer és talán az ínyek szempontjából is kímélőbb tud lenni, ami azért nem elhanyagolható.

 

A fogtömés árak mellett egy olyan weboldalt találtam, ami nagyon praktikusan van kialakítva. Számos információt megtudhatsz arról, hogy mitől lett szuvas a fogad, valamint arról is, hogy milyen egyéb tényezők játszhatnak szerepet a fogaid romlásában. Ami talán a legfontosabb, hogy abban a témában is rengeteget olvashatsz, hogy miként tudod megelőzni a bajt és milyen könnyen a hétköznapokba ültethető praktikákat érdemes neked is alkalmaznod az egészséges fogak megőrzése érdekében. A fogorvosbudapest.info csapata tehát akkor is praktizál, amikor még nem is látogattad meg őket személyesen. Én szívesen választanék egy ilyen csapatot, ha a fogaim egészségéről van szó…