2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Gázbojler helyett villanybojler

A szerelők véleménye szerint, a mai világban a legokosabb megoldás az, ha gázbojler helyett villanybojler készüléket szereltetünk be a lakásunkba. Már nagyon sokan követték is ezt a példát, hiszen a villanybojler bizonyult a legbiztonságosabb vízmelegítő készüléknek, nem pedig a gázbojler.

Maga a villanybojler használata egy új lehetőség, hiszen régebben inkább minden család a gázbojlert alkalmazta ha meleg víz használatról volt szó. Mivel a gázbojler szivárgása, és egyéb komplikációi miatt nem bizonyult eléggé biztonságosnak, ezért aki tehette, kicserélte azt villanybojlerre.

Maga a villanybojler ára nem drága, sőt ez egy nagyon okos befektetésnek is tekinthető. Az egyetlen fontos információ a villanybojlert illetően az, hogy csupán áramot igényel a működéséhez, semmi mást. Mivel csak árammal működik, ezért nincs esély arra, hogy egyéb mérgező dolgok szivárogni kezdjenek, vagy, hogy valaki megbetegedjen a káros anyagoktól.

Kérjük ki egy szerelő véleményét arról, hogy eltudná e távolítani a régi gázbojler készüléket, és feltudná e szerelni az új bojlert, ami viszont már villannyal fog működni. Ha a szerelő nyomban elvállalja a munkát, ne habozzunk, hanem rögtön vágjunk bele a tervbe. Véleményem szerint, ha egyre több lesz a halálesetek száma gázszivárgás miatt, akkor nagy valószínűséggel csupán a villanybojler használatát engedélyezik majd, ezzel is megóvva minden ember életét, illetve testi épségét.

A másik nagy előnye az, ha lecseréljük a gáz vízmelegítőnket villanybojlerre, hogy megszűnnek a gázbojler begyújtásakor keletkező félelmetes hangok, vagyis berobbanó hanghatások. Szintén a villanybojler előnyére írható, hogy zuhanyzáskor nem fog ingadozni a meleg víz hőfoka és több csapot is tudunk egyszerre használni anélkül, hogy ingadozna maga a víznyomás. Tömören, és röviden a villanybojler tulajdonságai verhetetlenek a gázbojler jellemzőivel szemben.

Rengetegen döntenek a villanybojler beszerelése mellett, hiszen maga a procedúra, hogy a gázbojlert kicseréljük villanybojlerre, illetve felszereltessük roppant egyszerű, és a villanybojler telepítése beszerelése nem engedély köteles, ezzel rengeteg időt és pénzt tudunk megtakarítani. A szerelők célja az, hogy minél hamarabb elvégezzék a munkát, és nekünk ne legyen más dolgunk, csupán nyugalomban tölteni a mindennapjainkat tudva azt, hogy gázszivárgásra, és egyéb komplikációkra semmi esély.