2024.07.14.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

SEOzseni: A profi keresőoptimalizálás a profi linképítéssel kezdődik

SEOzseni: A profi keresőoptimalizálás a profi linképítéssel kezdődik

A SEO, azaz magyarul keresőoptimalizálás során már egyáltalán nem elég, ha , ahogy az pár éve még tökéletesen működött, veszünk néhány helyet különböző linkeket tartalmazó oldalakon. A tartalomépítés (kiváló minőségű releváns, érdekfeszítő tartalmak) mellett a SEO (Search Engine Optimization, a keresőoptimalizálás angol megnevezése) során a linképítésre is folyamatosan ügyelni kell, csak így szerezhetjük meg a legjobb helyet a keresőben.

A gyors és olcsó „instant” linképítés során a helyezésünk fel-le ugrál a keresőben, sőt, még büntetésre is számíthatunk a Google részéről, ha nem megfelelően járunk el, hiszen az algoritmus miatt, ha túlságosan sok link hivatkozik egyféle linkből egy weboldalra, erősen hátrasorolhat, és ki is tilthat a keresőből minket a Google, aminek következtében akár le is húzhatjuk a rolót. Az idejétmúlt trükköknek köszönhetően minden befektetett energiánk kútba eshet. Modern módszereket kell alkalmaznunk, csak így maradhatunk fenn.

Kevesen tudják például, hogy többféle link létezik, és fontos, hogy a három fő típusú link mindegyike megjelenjen.

A három típusú linket az különbözteti meg, hogy a minőségen vagy a mennyiségen van a hangsúly. Ahol a maximális minőségre kell törekednünk a mennyiséggel szemben, azok a sajtólinkek, a hírportálokon való megjelenés. Ezeket a Google algoritmusa az utóbbi időben előre is sorolta.

Kicsit több hivatkozásra van szükség releváns szaklapokon, itt már nem a minőség kell, hogy a legfontosabb legyen, inkább többször jelenjünk meg. Persze ez nem jelent elhanyagolható minőséget, csak nem a maximális minőséget célozzuk meg, hanem a gyakoribb megjelenést.

A legnagyobb mennyiségben a futószalagon gyártott tömegcikkekben kell megjelenni, a saját hálózatokon publikálva. Egyedi szövegezésű cikkekről van szó, minden forrásnak egyedi IP címmel kell rendelkeznie. Fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy a linkszövegek minél változatosabbak legyenek, és hogy megjelenjenek a mélylinkek is megfelelő arányban.

Ahhoz, hogy minden típusú linkből megfelelő arányút építsünk, szakemberekre van szükség, arra, hogy olyanok segítségével tájékozódjunk a keresőoptimalizálás során, akik napi szinten figyelik a SEO folyamatokat, a Google egyre megjelenő újabb és újabb algoritmusait, és így hathatósan tudják segíteni weblapunk keresőoptimalizálását.

Hogyan segít a keresőoptimalizálásban a SEOzseni?

A SEOzseni keresőoptimalizálás, linképítés (SEO) webapp Magyarország egyetlen online adminisztrációs rendszere, amivel a helyezésünket javíthatjuk. A keresőoptimalizálás nagyon fontos eszköz a bevétel növelésében. A Google helyezés jelentős javításához nem elég a hagyományos SEO. Ha valaki nem tudná, mi a SEO jelentése: Search Engine Optimization, vagyos keresőmotor optimalizálás. Amihez ma már összetett szaktudásra van szükség, ami ma már messze túlmutat a linkkatalógus regisztráción. Szükséges mély weboldal szerkesztési ismeret is, hogy a forráskód HTML szerkezetében rejlő hibákat és hiányosságokat ki tudjuk javítani.