2023.12.03.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Webshop készítés – néhány tudnivaló

web

web

Azok, akik webshop készítés mellett határozzák el magukat, rendelkeznek már egy kivitelezésre alkalmas ötlettel, határozott céllal és kellő elszántsággal. Mindezekkel felvértezve néhány jó tanácsot, tudnivalót hasznos elfogadni, hiszen hasznunkra válik. Néhány ilyen tudnivalót gyűjtöttünk össze, annak érdekében, hogy a webshop készítés gördülékenyen menjen. Első és legfontosabb tudnivaló, hogy a vásárlók nem szeretik a bonyolult, zsúfolt és rendezetlen oldalakat, éppen ezért legyen egyszerű a webshopunk.

Ez természetesen nem csak a főoldal rendezettségére terjed ki, hanem a termékoldalaknak is egyszerűnek, használhatónak kell lenniük, ahol a látogatok könnyen el tudnak igazodni. Itt rögtön át is térünk a keresőmező lehetőségére, a webshop készítés során figyelni kell a keresőmező kialakítására, hiszen vannak olyan vásárlók, akik célirányosan vásárolnak. Így meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az oldalunkon könnyen megtalálják a megvenni kívánt terméket.

Hogy webshopunk felhasználó barát legyen a termékekre is figyelmet kell szentelni, vagyis megfelelő termékfotókat használjunk, amelyek hűen tükrözik a valóságot, továbbá minden szögből legyenek láthatóak és a zoomolás lehetőségét is biztosítani kell. Ha már megfelelő termékfotóval rendelkezünk, akkor részletes termékleírást is mellékeljünk. Végül a webshop készítés során az elérhető ügyfélszolgálat is fontos, mivel nincs közvetlen kapcsolat eladó és vevő között, attól még a vásárlóknak lehetnek kérdéseik, éppen ezért a chat ablak alkalmazása nagyon praktikus.