2023.09.27.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Ajtóütközők összehasonlítása – Melyiket érdemes választanom?

Ajtóütközők összehasonlítása

Az ajtóütközők nagyon sok otthonban hasznosak lehetnek, hiszen szinte elkerülhetetlen, hogy a huzat néha becsapja az ajtókat, vagy esetleg túl vehemensen nyissunk ki egy-egy ajtót. Ilyenkor az ajtók nekiütköznek a falnak és rosszabb esetben a kilincs még a falban is kárt tud tenni. Rosszabb a helyzet akkor, ha a lakásban üvegezett ajtók vannak, esetleg teleüveges ajtók. Ha a huzat becsapja ezeket az ajtókat, akkor bizony azonnal az üvegest kell hívni. Ma már nem olcsó mulatság az üvegeztetés sem, így egy autóütközővel sokkal jobban járunk.

 

Milyen ajtóütközők közül lehet választani?

Magyarországon is széles a termékválaszték az ajtóütközőkből. A termék iránti kereslet folyamatos, hiszen egy fal rendbetétele sokkal többe kerülhet, mint maga az ütköző. A termékpalettán általában a földhöz rögzíthető ajtóütközők találhatók meg. A rögzíthető ütközőkből nagyon sokan a gumi változatot vásárolják meg, hiszen azok rugalmasságuk miatt nem hagynak akkora nyomot az ajtókon és olcsóbb az árfekvésük is.  A Zárdepo weboldalán több ajtóütközőt is összehasonlíthatsz egymással. A webshopban a praktikustól egészen az elegáns kivitelig válogathatunk az ütközők közül. Természetesen az árak is eltérőek, így érdemes alaposan megfontolni, hogy mely termék mellett tegyük le a voksunkat. A termékeket réz, nikkel, króm színekben vásárolhatjuk meg. A gumi ütközőket pedig fekete, szürke, fehér és barna színekben. A barna színű ütközőket érdemes a fa ajtókhoz választani, hiszen akkor teljesen bele fog olvadni az ajtó színvilágába és egyáltalán nem lesz feltűnő. A króm és nikkel, valamint réz színű ütközőket inkább az elegánsabb otthonokba vagy esetleg az irodákba ajánljuk.

Ha még nagyobb biztonságban szeretnénk tudni az ajtókat, akkor mágneses ütközőt is vásárolhatunk, amelynek az egyik felét az ajtóra kell felszerelni, míg a másikat csavarral szükséges a padlóhoz rögzíteni. A rugós ütközéscsillapítónak hála biztosak lehetünk abban, hogy ajtónk nem fog sérülni. Ezt a típust csavarokkal együtt szállítja ki a Zárdepó. A minőségi dupla gumigyűrűvel ellátott és kúp formájú ütközők gyerekbarát kivitelben készülnek, ezért bátran megvásárolhatók olyan otthonokba is, ahol egy vagy akár több kisgyermek is van. Ezek a termékek már 4000 Forint környékétől beszerezhetők. A minőségi henger alakú ütközők exkluzív megjelenésűek, így az irodákba is használhatjuk. Ezt az ütközőt szintén gumigyűrűvel látták el, hogy minél jobban megkíméljék az ajtókat a mechanikai sérülésektől. Láthatjuk, hogy nagyon sokfajta ütköző közül lehet választani, így, ha éppen építkezés előtt állunk, akkor fontos lehet ezeket is minél előbb beszerezni. A beszerelést még azelőtt érdemes elvégezni, mielőtt megtörténne a teljes otthon kifestése. Ezek az ütközők nagyon praktikusak és mindennapi kényelmünket is szolgálják. A Zárdepó már évek óta a vásárlók rendelkezésére áll megbízható termékeivel és megfizethető áraival.