2024.06.20.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

A modern főzőlapok hasznos funkciói

Family cooking in their kitchen - mother and son cooking spaghetti

A modern otthonok már modern megoldásokat kívánnak meg, így a konyhából sem hiányozhatnak az olyan főzőlapok, amelyekkel szinte élmény lesz a főzés. Ha Ön is konyha felújítás előtt áll, akkor elmeséljük, hogy mit nyerhet egy főzőlap választásával!

Hogyan válhat egy konyha igazán élhetővé?

Talán mindenki egyetért abban, hogy a konyha az otthon lelke: itt készülnek a legfinomabb falatok, itt zajlanak a nagy családi beszélgetések, és olykor itt látjuk vendégül legkedvesebb barátainkat is. Ha azt szeretnénk, hogy az itt eltöltött idő ne csak egy kötelező rutin legyen, hanem egyben egy kikapcsolódás is, akkor olyan eszközökkel érdemes körbevenni magunkat, amik valóban a hasznunkra válnak majd. Ilyenek a legmodernebb főzőlapok is. Mit is tudnak?

Biztonsági funkciók

A biztonság talán a legfontosabb szempont a konyhában, különösen akkor, ha kisgyerekkel vagyunk körülvéve. A főzőlapok nagy előnye, hogy ebben az esetben már nem kell félnünk a nyílt lángtól. Ha Önnél is „többedmagával” zajlanak a főzések, akkor érdemes olyan készüléket választani, ami reteszeléssel és üzembehelyezési zárral van ellátva, csak úgy, mint egy Miele főzőlap.

Sokakban felmerülhet az a kérdés is, hogy mit kezdjünk a felforrósodott főzőfelületekkel? Egyrészt ez egy indukciós főzőlap esetében fel sem merülhet, hiszen az edény körüli területek nem melegszenek fel, másrészt, ha elektromos kivitel mellett döntünk, akkor egyes készülékek már képesek figyelmeztetni minket erre. Egy Miele főzőlap birtokában például szuperbiztonságos lehet a főzés, hiszen a készülékek Maradékhő kijelzővel rendelkeznek. Ez pedig azt jelenti, hogy a főzés befejezése után emlékeztetőt kapunk majd arról, ha esetleg még túl meleg lenne egy főzőzóna.

Főzést megkönnyítő funkciók

A modern főzőlapokkal még azok is örömüket lelhetik a főzésben, akik egyébként nem mindig szerepelnek túl jól a konyhában. Egy Miele főzőlap segítségével például lesz időnk a receptesfüzet lapozgatására, hiszen a Temp Control állandó szinten tartja a hőmérsékletet helyettünk, így mindig optimális lesz a végeredmény.  Az Intelligens edényfelismerésnek köszönhetően pedig nem kell bíbelődnünk a kezelőfelülettel sem, hiszen a készülék automatikusan felismeri majd a főzőzónára helyezett edényt, és átveszi helyettünk az irányítást.

A nem akarásnak olykor kapkodás a vége, így könnyen leéghet a vacsora, de nem akkor, ha okos főzőlap van a konyhánkban. A Miele főzőlap Felfűtő automatikája például még arra is odafigyel, hogy a kezdeti nagy teljesítményt a közbeavatkozásunk nélkül vegye vissza kisebb fokozatra.

Hatékonyságot növelő funkciók

Rohanó világunkban sajnos nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy órákat töltsön el a konyhában, főleg úgy, hogy otthon sem áll meg az élet. A kicsit sietősebbek nagyon jól járhatnak egy modern főzőlappal, hiszen különféle hatékonyságot növelő funkciókkal kerülnek ki a boltok polcaira. Mit szólna például ahhoz, ha holnaptól sokkal hamarabb végezne a konyhában? A Miele készülékek ExtraSpeed funkcióját pont erre találták ki, hiszen a háromkomponensű technológiának hála, a beépített fűtőszálak sokkal nagyobb teljesítményre kapcsolnak.

Nagyon gyorsan lenne szükség a főzővízre? Egyes főzőlapok már arra is képesek, hogy két főzőzóna erejét vonják össze – ezt tudja például a Miele főzőlap TwinBooster funkciója is.