2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Egy fagyi mellett is elintézhetjük a napelem rendelésünket

Mikor beköszönt a nyár, az egyik dolog, amit talán legjobban várni szoktam, az a fagyizás. Télen olyan szomorú mindig nézni a boltok mélyhűtős részeit, ahogy árván hevernek bennük a jeges finomságok. Amint azonban először már kellemesen meleg lesz az idő, gondolkodás nélkül elkezdek fagyit enni. Az utóbbi években azonban észrevettem, hogy egészen megváltoztak a fagylalt evési szokásaim.

Ez pedig az árváltozásnak köszönhető. Régen mindig az volt a kedvenc dolgom, mikor a családdal, vagy a barátokkal elmentünk a helyi fagyizóba. Volt egy pár kedvencem. Viszont most már nagyon nehéz olyan helyet találni, ahol ne lennének szörnyűek az árak. És egy idő után tényleg azt érzi az ember, hogy nem engedheti meg magának ezt a luxust. Én így lettem végül inkább jégkrém párti, amiket a közeli boltban szoktam venni.

Viszont mostanában emellett egy olyan beruházáson is gondolkodtam, ami jóval drágábbnak ígérkezett, mint egy fagylalt. Most már egy ideje eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha nekem is lenne egy saját napelemem. Viszont rengeteg kérdésem volt a témával kapcsolatban, amikre végül a Napelemrendszer oldalától kaptam választ. Szerintem egyébként ebben nem vagyok egyedül. Sokan vannak, akik azért nem akarnak belevágni a napelem telepítésbe, mert túl bonyolultnak tűnik az egész folyamat.

És ki ne tudná megérteni ezeket az embereket? Viszont a Napelem Rendszer oldala végre lehetőséget biztosít arra, hogy kicsit jobban átlássuk a napelemek működését. Én is például a napelem inverter működése kapcsán kerültem az oldalra. Sokat hallottam már a napelem ezen részéről, itt azonban végre rendes tájékoztatást kaptam arról, hogy mégis miként működik. Ez azonban még nem minden. Mivel mikor az oldalra felléptem, már akkor éreztem, hogy a Napelem Rendszer máshogy csinálja az üzletet, mint amihez hozzá vagyok szokva.

Alapból az oldal nagyon profin volt összerakva. Ami azért is óriási előny, mert így nem fogunk elveszni. Mivel egy napelem telepítéséhez rengeteg előzetes tudás és anyagi döntés szükséges, ezért minden másodperc számít, amiben előjöhetnek belőlünk a kétségek. A Napelem Rendszer azonban átláthatóvá tette az egész folyamatot, így nem fogjuk feladni útközben.

A napelem inverter működése kapcsán is elérhető volt egy cikk, ahol legnagyobb meglepetésemre, számomra is érthető nyelven magyarázták el ezt a bonyolult folyamatot. Tényleg olyan jó, amikor egy cégnél emberien szólnak hozzánk. Viszont amúgy attól még, hogy érthető volt, nem éreztem azt, hogy a szöveg veszített volna a szakmaiságából. Így pedig a napelem inverter működése kapcsán pontos információkat tudtam szerezni.

Tényleg nagyon felkeltették az érdeklődésemet a napelemek iránt, úgyhogy eldöntöttem, hogy tőlük fogom igényelni a napelem telepítését. Az oldalon elérhető telefonszámon felkerestem őket és nagyon kedvesek voltak hozzám. Alapból azt mondták, hogy mindenképpen csinálni kell egy előzetes felmérést majd a házamnál. Hiszen lehet, hogy bizonyos szempontok miatt nem leszek alkalmas napelem telepítésére.

A szakemberekre pedig nem kellett hónapokat várnom, úgyhogy hamar ki is mondták, hogy működni fog a napelem az én házamon is. Nagyon örültem és rövid időn belül kész is voltunk mindennel. A beruházás természetesen nem kis pénzbe került, viszont maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel. Hiszen hónap végén mindig azt látom, hogy bizony, kicsit előre gondolkodtam. Ráadásul az is örömmel tölt el, hogy én is valamit tehettem egy biztosabb jövőért.