2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Hőszivattyú ár

A hőszivattyúk manapság már tényleges megoldást jelentenek a rezsiköltségek csökkentésére. A felújítási hullámban sokan vélik úgy, hogy a fűtés és hűtés rendszer ilyen módon történő kiépítése tényleges megoldást jelenthet az energiafüggőség csökkentésében. Egy jól kivitelezett hőszivattyús rendszer tényleg alkalmas a spórolásra, de nem mindegy hogy milyen minőségű a készülék, és mennyi a hőszivattyú ára.

Miért válasszunk hőszivattyút?

Az említett rezsicsökkentés elsőszámú előny. A hőszivattyú működésekor egy adott közeg melegét (levegő, víz, talaj) csatornázza át a lakás belsejébe a hőleadókon keresztül. Ehhez nincs szükség tüzelőanyagra, csak elektromos áramra a rendszer működtetésére. Amennyiben napelemekkel állítjuk elő ezt az áramot, szinte teljesen ingyen fűthetjük fel otthonunkat. Ha úgy döntünk, a felújítás kapcsán a hőszivattyú ár mellet a napelem telepítés költségeit is számolnunk kell. A megtérülés hosszabb, de hosszútávon abszolút megéri. A hőszivattyúval otthonunk használati melegvíz szükségletét is előállíthatjuk. Így két legyet üthetünk egy csapásra. A hőszivattyú fajtájától függően már meglévő fűtési rendszerre is köthető. Mivel nem használ földgázt, nem szükséges terveztetni és engedélyezetni a telepítését.

Mennyibe is kerül?

Nézzük tehát, mekkora valójában a hőszivattyú ára! A hőszivattyú telepítést mindig az adott ingatlanra és a benne élők igényeire kell szabni. A beruházás költéségét számtalan tényező befolyásolja. Ezek közül csak egyik a hőszivattyú márkája. Egy jó minőségű, de nem a legdrágább készülék már 800 ezer forinttól elérhető. Ezen kívül számolnunk kell olyan plusz költségekkel, mint plusz puffer tartály beépítése. Ha már korábban használt fűtési rendszerre szeretnénk rákötni a hőszivattyút, azt javasolt használat előtt átmosatni. Ennek ára a rendszer fajtájától változhat. Fontos javaslat, hogy csak olyan cégtől rendeljünk hőszivattyút, aki nemcsak a szállítást, de a beszerelést és a rendszeres karbantartást is tudja vállalni. Így biztosak lehetünk benne, hogy a felmerülő problémák esetén tudunk kihez fordulni. Összességében elmondható, hogy egy olyan hőszivattyús rendszer kiépítése, amely nemcsak fűt, de használati meleg vizet is előállít, az ingatlan méretétől függően 3 és 6 millió forint közt változik, amely még nem tartalmazza az esetleges napelem telepítés költéségeit.

Konzultáljon szakértő csapatunkkal és rendelje meg hőszivattyús rendszerét még ma!