2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Ezek az inverteres hegesztők előnyei

inverteres hegesztők

Az inverteres kifejezéssel sokan nincsenek tisztában, ezért első körben ezt a fogalmat kell tisztába tennünk. Egy-egy elektromos berendezés beindulásakor az energiafelhasználás drasztikusan megnő. Az üzemeltetés ebben a percben máris drágává válik, hiszen az áramfelvétel kiugróan magas. Az inverteres technológia lényege, hogy az inverteres gépek teljesítménye nem azonnal terheli meg a hálózatot, hanem szépen fokozatosan. Inverteres technológiával ma már vásárolhatunk napelemes rendszereket, mosógépeket, szárítógépeket, esetleg klímaberendezéseket is.

Mik az érezhető előnyei egy inverteres hegesztőnek?

Több előnyük is van az inverteres hegesztőknek. Az inverteres hegesztők sokkal hatékonyabb működtetést tesznek lehetővé, hiszen a terhelés fokozatos. Ezeknek a gépeknek a fogyasztása csökken, miközben a teljesítményük fokozatosan nő. Az inverteres hegesztők sokkal csendesebbek társaiknál és rövid idő alatt sokkal kevesebb energiát használnak fel. Ezekkel a készülékekkel 30 százalékos energiamegtakarítást is elérhetünk, így a szakemberek zöme már erre a hegesztő típusra tért át. Másik hatalmas előnye a hosszú élettartam, ami valljuk be ezeknél a gépeknél kulcsfontosságú. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy ezeknek a hegesztőknek a használata igen egyszerű, így akár egy kezdő is igen jól elboldogul vele. Ezek a hegesztők jellemzően alacsonyabb súlyúak, így könnyedén a vállunkra akasztva is vihetjük. Működés közben a hegesztőpálca letapadása esetén a gép vezérlése azonnal leszabályozza az áramot, így az addig elvégzett munka nem vész kárba. Inverteres hegesztővel akár vékonyabb anyagokat is nyugodtan hegeszthetünk, hiszen szép lesz a végeredmény.

Mit érdemes még tudni az inverteres hegesztők működéséről?

Az inverteres hegesztő munkamenet közben szabályozza az áramerősséget és maga a hegesztő a kellő feszültséget. Ha esetleg letapad a hegesztőpálcánk, akkor nagyon könnyen le tudjuk azt választani és ott folytatni a munkát, ahol abbahagytuk.

Mennyibe kerül és milyen készülékek közül választhatunk?

Egy inverteres hegesztőt már 38 000 Forint környékén is beszerezhetünk, de nem ritka a 100 000 Forint felett megvásárolható hegesztő sem. Vásárlás előtt érdemes a különféle márkákat megnézni és ha lehetőségünk van rá, akkor konzultáljunk szakemberrel. Néhány márka, amelyek közül érdemes választani: Hecht, Deca, Heimwerk, Graphite, Extol. Minden esetben úgy válasszuk meg az inverteres hegesztőnket, hogy az az igényeinknek tökéletesen megfeleljen. Igyekezzünk megfontoltan dönteni, hiszen egy inverteres hegesztőt nem egy hónapra vásárolunk.

Hol vásárolhatunk inverteres hegesztőt?

Ma már nem feltétlenül szükséges otthonunkból kimozdulni, hogy hegesztő készüléket vásároljunk, mi mégis arra bíztatunk mindenkit, hogy a helyszínen érdemes még vásárlás előtt konzultálni a szakképzett értékesítőkkel. Ugyan ezekre a gépekre akár több éves garanciát is adnak, de az sajnos egyáltalán nem mindegy, hogy milyen teljesítményű gép mellett tesszük le a voksunkat.