2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Ezért éri meg jobban a klímával való fűtés

Ma már egészen sokféle fűtőrendszer közül választhatunk, amikor otthonunkat tervezzük. Mindnek megvannak a maguk előnyei, esetleg hátrányai, és alapvetően a személyes igényeink, vagy épp az ingatlan környezetének sajátosságai határozzák meg, hogy végül melyik megoldás, vagy épp megoldások mellett tesszük le a voksunkat, hiszen akár vegyíthetjük is ezeket. Napjainkban az egyik leginkább felkapott, egyre elterjedtebb módszer a klímával való fűtés, ugyanis rengeteg előnye van a klasszikus fűtőrendszerekkel szemben. Nézzük is meg röviden, hogy miért éri meg jobban a klímás fűtés.

Pénztárca és környezetbarát fűtés

A klímával való fűtés tulajdonképpen az elektromos fűtés egy vállfaja, azonban fontos megjegyezni, hogy az egyéb rendszerekkel szemben a klíma nem közvetlenül az áramot alakítja át hőenergiává, csupán annak segítségével működik. Példának okáért míg egy hagyományos olajradiátor 1kW elektromos áramból állít elő 1kW hőenergiát, addig a klímák négyszer-ötször jobb hatásfokot produkálnak.

A klíma nem más, mint egy levegő-levegő hőszivattyú, amely a Magyarországra jellemző téli időjárás idején is gond nélkül tud megfelelő hőmérsékletet biztosítani otthonában.

 

Nem csak emiatt éri meg azonban az elektromos fűtés. Egyrészt az áramszolgáltatók kedvező tarifákat biztosítanak a klímatulajdonsoknak. Az úgynevezett H tarifa az országban bárhol, míg a GEO tarifa az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatónál elérhető kedvező ajánlat. Amennyiben igénybe veszi valamelyik szolgáltatást, akár 30%-ot is spórolhat a villanyszámlán.

 

Természetesen ez összességében mérföldekkel olcsóbb megoldás, mint a fosszilis energiahordozókkal való fűtés (fa, szén, földgáz stb.), főleg, ha figyelembe vesszük a gáz árának drasztikus emelkedését. Mindemellett a klímás fűtés környezetbarát és biztonságos, hiszen elkerülhető a szén-monoxid, füst, vagy egyéb égéstermékek keletkezése.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy napelemekkel kiegészítve tulajdonképpen fillérekért fűtheti, vagy épp hűtheti otthonát. Nem véletlen például, hogy a napelemes klíma Debrecen városában is meglehetősen elterjedt.

 

A klímával való fűtés rendkívül praktikus, hiszen a nyári hőségben a légkondicionálás is adott ezáltal, így minden évszakban kellemes környezetben tölthetjük a mindennapokat.

World Klíma Debrecen

A klímás fűtésben rengeteg potenciál rejlik, melyet egyre többen fedeznek fel és alkalmaznak, így a klíma Debrecen és más városok közintézményeiben, létesítményeiben és persze családi házaiban is népszerű. Ha pedig már szóba került a cívisváros, mindenképp érdemes megemlíteni a World Klíma Debrecen csapatát, akik remek munkát végeznek a hűtés-, illetve fűtéstechnológia terén. Nem csupán kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtanak Hajdú-Bihar vármegye területén, de csúcstechnológiás készülékeket is forgalmaznak, melyek bárhol megállják a helyüket.

Válassza Ön is a World Klíma Debrecen csapatát, ha precíz, gyors és hosszútávú megoldásra vágyik!