2023.12.03.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Kannabisz olaj jótékony hatásai

A mai világban már nagyon sok féle gyógynövényes terméket ismerünk, melyek jótékony hatásai szinte kivétel nélkül közismertek. Azonban van egy kevésbé ismert, viszont annál jótékonyabb hatású szer, ez pedig a kannabisz olaj, melyet az orvosi kender virágzatából készítenek és összetételében nincs semmilyen olyan anyag, amely pszichés / bódító hatást okozna. Ezeket a hatásokat a növényekben szereplő THC okozza, azonban a kannabisz olaj gyártása során, ezeket teljes kivonják. A kenderben lévő másik vegyület egy úgynevezett kannabidiol, melynek számos jótékony hatása ismert, és emiatt készítik el ezt az olajat.

A kannabisz olaj számos betegség esetén alkalmazható, mint például stressz, szorongás, alvászavar, pánikbetegség, skizofrénia, reumás vagy krónikus fájdalmak stb…

Mivel a kannabidiol, azaz CBD gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így adagolásával csökkenhetnek a mozgásszervi fájdalmak. Továbbá az erek falára is kedvező hatással van, ezáltal akadályozva az erekben előforduló rögök kialakulását, ráadásul nyugtató hatással is rendelkezik, amely pedig a vérnyomás csökkentéséhez is hozzájárulhat, így magasvérnyomással rendelkező betegek számára is alkalmas lehet ez a készítmény.

Szervezetünkben az immunrendszerünk és idegrendszerünk működésétegy részben egy úgynevezett endokannabinoid rendszer befolyásol. Szervezetünkben számos vegyület, hormon termelődik, sőt kannabinoidok (endokannabiniod) is, amelyek a kannabisz olajban szereplő fitokannabinoidokhoz vegyületéhez hasonló, és részben emiatt a hasonlóság miatt tud szervezetünkre ennyire sokféle jótékony hatást kifejteni.