2024.09.14.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Kihagyhatatlan párolt lilakáposzta recept

parolt lila kaposzta

A párolt lilakáposzta egész évben igen kedvelt köret, azonban az ünnepi asztalról sem hiányozhat. A párolt lilakáposzta receptről mondhatjuk azt is, hogy elronthatatlan, azonban sokaknak mégsem sikerül olyan omlósra. Cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk annak érdekében, hogy a kedvelt párolt lilakáposzta igazi kisérője legyen az ünnepi asztalra került húsoknak. A párolt lilakáposzta recept hozzávalói között mindössze néhány elem szerepel, elsőként természetesen a lilakáposzta, de ugyanakkor szükség van még pici zsiradékra, sóra, borsra és őrölt köményre is. Akad olyan párolt lilakáposzta recept, amely előírja, hogy locsoljuk meg egy kis vörösborral is a megfelelő puhaság érdekében.

Első körben a lilakáposztát kell megpucolni és apró csíkokra vágni, amit besózva egy fél órát állni hagyunk. Amíg a lilakáposzta áll, addig a hagymát meghámozzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Közben rászórunk egy kevés cukrot is és hagyjuk karamellizálódni. Ha ezzel is megvagyunk hozzáadjuk a káposztát, öntünk alá kevés vizet és elkezdjük párolni. Ebben az esetben beszélhetünk arról, hogy víz helyett vörösbort öntünk rá. Nem kell attól tartani, hogy alkoholban gazdag lilakáposztát tálalunk majd fel, hiszen a vörösbor alkoholtartalma főzés közben elpárolog, így a gyerekek is megehetik. Fontos kihangsúlyozni, hogy fedő alatt pároljuk, időnként kavarjunk egyet rajta, és ha szükséges még önthetünk alá egy kevés vizet. Ha teljesen puha a káposzta és elfőtte az összes levét, akkor kell hozzáadni a köményt.

További cikkek