2024.07.11.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Maga nemében páratlan a Nimród torta

Nimród torta

Nimród torta

Már szokássá vált, hogy minden évben megválasztják Magyarország születésnapi tortáját, amit hagyományosan az augusztus 20-án tartandó ünnepségen mutatnak be először a nagyközönségnek. A több mint 10 éve megrendezendő verseny célja bebizonyítani, hogy ízletes desszerteket lehet készíteni hozzáadott cukor, tartósítószerek és egyéb adalékanyagok nélkül is. A Nimród torta, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos tortája is ennek az elképzelésnek a fényében készült.

A program arra is felhívja a figyelmet, hogy az egészséges táplálkozás mennyire fontos az édesiparban, ahol állandóan cukormentes új technológiák és receptek kerülnek bevezetésre. A Nimród torta megalkotója, Füredi Krisztián szintén elkötelezett az egészséges összetevők használata mellett. A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének a szakma a vérében van. Süteményeihez és fagylaltjaihoz csak a legjobb minőségű alapanyagokat használja és ezt minden falatnál érezni lehet. Természetesen a Nimród torta sem kivétel ez alól.

Vasaló tisztítási tippek háziasszonyoknak

Ha a vasalója vasalás közben elkezdett ragadni az anyagokhoz vagy nyomokat hagyott rajtuk, akkor lehet, hogy itt az ideje megtisztítani. Ne kaparjuk a vasaló talpát kefével és késsel, mert megsérülhet a sima felület! Van néhány egyszerű és megfizethető módja a vasaló tisztításának és a colore.hu weboldalon ezzel bárki megismerkedhet. Tegyünk a vasalódeszkára egy pamut kendőt, amit nem sajnálunk elpazarolni. Szórjunk rá egy evőkanál durva asztali vagy tengeri sót. Melegítsük elő a vasalót és néhányszor vasaljuk meg a sóval megszórt kendőt, enyhén megnyomkodva azt.

Ezáltal a talp szennyeződései a sóhoz tapadnak és a vasaló fokozatosan tisztává válik, írja a colore.hu. Az ecet szintén hasznos társ a szennyeződések elleni küzdelemben. Vegyünk egyenlő mennyiségű sót és ecetet. Melegítsük addig, amíg a só feloldódik, de ne forraljuk fel. Hagyjuk langyosra hűlni, mártsunk bele egy ruhát és töröljük át vele a vasaló talpát. Ezután kapcsoljuk be a vasalót és vasaljuk ki a ruhát, hogy teljesen megtisztítsuk a talpat, tanácsolja a colore.hu.