2024.07.12.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Mennyire extrém a tandemugrás?

Mindig is ott motoszkált a fejedben a tandemugrás gondolata, de tartasz attól, hogy talán mégiscsak olyasmiről van szó, ami feszegeti a határokat? Igen, az ejtőernyőzés műfaja alapvetően extrém, ugyanakkor talán nem is hinnéd, mennyire biztonságos és még csak rutinra sincs szükséged.

Mennyire extrém a tandemugrás?

Mindig is ott motoszkált a fejedben a tandemugrás gondolata, de tartasz attól, hogy talán mégiscsak olyasmiről van szó, ami feszegeti a határokat? Igen, az ejtőernyőzés műfaja alapvetően extrém, ugyanakkor talán nem is hinnéd, mennyire biztonságos és még csak rutinra sincs szükséged.

Persze, hogy nem átlagos program kiugrani egy repülőgépből és egy másik emberre bízni magad több, mint 3 kilométeres távolságban a talajtól. De éppen attól olyan fantasztikus, a tandemugrás egy igazi adrenalinbomba, ami a végtelen szabadság érzésével és ezzel együtt egy életre szóló élménnyel ajándékoz meg.

Bátran állíthatjuk, hogy ez az egyik legbiztonságosabb extrém sport. Kételkedsz benne? Nézzünk meg pár szintén elképesztően izgalmas, ugyanakkor valóban kockázatos tevékenységet, és vessük össze őket a tandemugrással, így máris látni fogod, milyen hatalmas különbség van extrém és extrém között.

Itt vannak mindjárt a bázisugrók, akik ejtőernyős biztonsági rendszert használnak, ám meglehetősen rendhagyó helyeken hódolnak hobbijuknak, például hidakról, darukról, szélturbinákról ugranak. És van még egy nagy különbség; mivel kisebb magasságokról van szó, nincs lehetőség tartalék ernyőt használni, míg ez az ejtőernyősök esetében alapvető.

Nem kevésbé extrém a highlining, ami arról szól, hogy egy hevederen egyensúlyozva kell eljutni egyik pontból a másikba. Az e műfajt űzők sziklák vagy épp felhőkarcolók között sétálnak, olykor anélkül, hogy kibiztosítanák magukat. A rosszul megerősített végpontok vagy akár csak egy kis szédülés is problémás lehet, szemben az ejtőernyőzés modern biztonsági hátterével és kiszámíthatóságával.

tandemugrás esetén ráadásul egy profi pilóta kezében van az irányítás, aki már megszámlálhatatlan alkalommal csinálta végig mindezt és épp ezért minden helyzetre azonnal tud reagálni. Nos, még mindig túlságosan extrémnek tűnik ez a világ, vagy úgy érzed, már eleget tudsz ahhoz, hogy belevágj a nagy kalandba?

A Tandemcentrum csapata többféle csomagajánlattal és természetesen maximális biztonsággal vár Téged is, ugorj fejest az élményekbe!