2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Hogyan készülj az első tandemugrásodra?

Semmi sem tántoríthat el életed egyik legszuperebb élményétől, mégis tartasz egy kicsit a tandemugrástól? Ez teljesen természetes, hiszen valljuk be, kiugrani egy 3500 méteres magasságban szárnyaló repülőből nem hétköznapi dolog, sokakat már önmagában a repülés rettegéssel tölt el.

Hogyan készülj az első tandemugrásodra?

Semmi sem tántoríthat el életed egyik legszuperebb élményétől, mégis tartasz egy kicsit a tandemugrástól? Ez teljesen természetes, hiszen valljuk be, kiugrani egy 3500 méteres magasságban szárnyaló repülőből nem hétköznapi dolog, sokakat már önmagában a repülés rettegéssel tölt el.

Hogy Te mégis megteszed, az elképesztő bátorságra vall, és biztos lehetsz benne, hogy nem fogod megbánni a döntésedet. Ám amíg erről nem győződsz meg személyesen, ezeket talán csak üres szavaknak találod, ezért hoztunk pár gyakorlati tanácsot, hogyan készülj fel mentálisan a nagy kalandra.

Először is el kell fogadnod, hogy a félelmedet Te magad teremted, mégpedig a gondolataiddal, vagyis egyetlen dolgot tehetsz, meg kell győznöd saját magadat, hogy minden rendben lesz. Ami ismeretlen, az ijesztő is egyben, de minél többet tudsz a tandemugrásról, annál közelebb fogod érezni magad ehhez a világhoz, és csökken a feszültséged.

  • Ha utánajársz az ejtőernyős statisztikáknak, hamar rá fogsz jönni, hogy megdöbbentően kevés komoly baleset történik. Az elmúlt évtizedekben tökélyre fejlesztették a biztonságtechnikai hátteret, így ha összeveted a számokat mondjuk a közúti balesetek statisztikáival, a jövőben talán inkább az autózásról akarsz majd lemondani.
  • Olvass el néhány független élménybeszámolót, a különféle internetes fórumokon rengeteg ilyet találhatsz. Meg fogod látni, nagyon ritka, hogy valaki negatívan nyilatkozik a tandemugrásról, ha pedig ennyi embernek fantasztikus élményt jelentett, miért lennél éppen Te a kivétel, nem igaz?

 

  • Bízz a leendő tandempilótádban! Erre a posztra csak olyan személy kerül, akinek hihetetlenül sok tapasztalata van, vagyis van megoldás akár egy váratlan helyzetre is. Ha megvan a helyszín, kérdezz utána a felszerelésnek vagy akár a biztonsági statisztikának, ezzel szintén meggyőződhetsz arról, hogy jó kezekben leszel.

Ha még nem találtad meg azt a csapatot, akikkel szívesen ugranál, ehhez is tudunk egy jó tippet adni, keresd a Tandemcentrumot! Nem csak az élmény, hanem a biztonság is 100%-os lesz, jelentkezz bátran!