2024.07.12.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Motorolajat vásárolnánk? Másra is szükségünk, lesz, csak szólok…

Ha arra vállalkoznánk (persze, azért meg lehet tanulni simán, nem mondom, hogy ördögtől való…), hogy magunk cseréljünk olajat, meg minden ilyesmit mostantól a kocsinkban, a fényszóró izzóig bezárólag, jó, ha tudjuk, hogy sok-sok minden kell a kocsinak. Hisz bizonyára tudjuk, hogy bonyolult egy szerkezet. Főleg a motorháztető környéke…

Szerintem úgy válasszunk beszerzési helyet, hogy mindent meg lehessen vásárolni onnan egyben, és legyen olajkereső is. Máskülönben túl sok lesz a „logisztikai kihívás” – nagyon el lehet veszni. Én ezért használom az Olajwebshopot (www.olajwebshop.hu), mert mindenre fel vannak készülve, olajkeresővel, mindennel, amire szükségünk lehet. Az olajokon könnyű is így túljutni. Egyrészt tényleg azért van az olajkereső, hogy könnyű legyen kiszűrni a galaktikus választékból a szükségest, másrészt szinte biztosan lesz raktáron abból, és arra most ki sem térnék, hogy ennél a shopnál mindenféle garanciánk meglesz ahhoz, hogy még véletlenül se juthasson a kezünkbe hamisítvány. Annyira történetet hallottam már… Olyan könnyű ebből ellenőrizetlen forrásból valami kamut rendelni, de ez a hely a csúcs. Én csak az Olajwebshopra mondanám rá, hogy a 100% biztonság, az tényleg 100% – de hozzá kell tennem, nem is nagyon kísérleteztem mással, szóval ez nem leszólás volt mások részére. Csak hallom, hogy az ellentétes póluson vannak rettenetes helyek is. Ugyanakkor most visszatérnék a (szerintem) lényegre…

Nem véletlenül van itt, az olajwebshop.hu-n még egy rakás plusz kategória ahhoz képest, amit ennek az áruháznak a névválasztása mutat. Adalékokra is szükségünk lesz például, mert azok csökkentik a felületi súrlódást, helyreállítják az alkatrészek eredeti alakját, csökkentik az üzemanyag-fogyasztást is egyébként, és növelik az olajnyomást. Továbbá segítenek kiegyenlíteni és növelni a hengerek kompresszióját, és visszaadják a motor erejét is adott esetben. Csökkentik a zajt és a rezonanciát is még. És hogy miért hoztam át most ezeket az infókat nagyvonalakban az Olajwebshop leírásai közül? Bevallom, kicsit a sokkterápia szándékával is, hogy tudjátok, miért fontos jó webshopot találni, ahol minden van, ami minőségi. És miért alapos munka az otthoni karbantartás. De, ebben az áruházban az olajkereső és ilyenek mellett mindenhez kaptok leírásokat is – ebben ez a webshop természetesen sokkal jobb és alaposabb, mint most én voltam, a kiragadott információközléssel. De meg is éri, kell is, hogy mindennek utánanézzünk – ismétlem ezt újfent. És akkor már jó, ha ezt megtehetjük helyben, ahonnan vásárolunk, nem? Nem kell kikattintani mindig más oldalakra – a kategóriaválasztás után a termékek fölött találjuk a magyarázó szövegeket.

Tudom, hogy nem választás egyeseknek, tudom, hogy nem lehet mindennel a márkaszervizbe rohangálni és tudom, hogy sok magánzó autószerelő van, aki pedig megbízhatatlan, míg előbbiek egyszerűen drágák… Szóval tudom, hogy kelleni fog ez az egész sokaknak, de az olajwebshop.hu-n kívül tényleg nem tudok olyan helyet, amiben maradéktalanul megbízom. És amiről elmondhatnám, hogy mindig mindenben megkaptam mindenféle információt, amire ahhoz volt szükség, hogy laikusként is megértsem, hogy merre tovább, hogyan menjek biztosra a kocsimat illetően.

Na de mi minden van még, csak az adalékokon belül?… Mert bizony, termék-főkategóriából is jó sok van, amiből az ” Adalékok ” csak az egyik, de azon belül találunk AdBlue kategóriát, motorolaj adalékokat, benzin adalékokat, dízel adalékokat. És még váltó-, szervó és egyéb adalékokat is, na meg motorkerékpár adalékokat, és hűtőrendszer adalékokat. Aztán mondjuk egyet kiemelve, benzinadalékok között van mindenféle ólompótló, benzin stabilizáló, javító adalék, üzemanyagrendszer-tisztító, injektor tisztító, szeleptisztító és szelepvédő adalék, katalizátor tisztító adalék, teljesítményfokozó és légbeömlő, meg EGR tisztító is, ami a még további alkategóriákat illeti.

Ezek, amiket soroltam lehet, hogy mind mondanak valamit a nagyon nagy autómániásoknak, de nekem ez egy tanulás volt végig, ami azért ment gyorsabban, mert itt ment végbe, a webshopon belül. Adjatok ti is egy esélyt nekik, ha még nem ismertétek őket, mert kicsi és nagybeszerzésekhez is ők az általam ismert legeslegjobb partner.