2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Vászonkép készítésen gondolkozol? Ezeket vedd figyelembe!

A vászonképek tökéletesen illenek otthonunk vagy éppen irodánk dekorációjához, sziporkázó és egyedi látványvilágukkal ugyanis könnyedén átformálják az enteriőr hangulatát. Ahhoz azonban, hogy éveken át gyönyörködhessünk ezekben az ígéretes művészeti alkotásokban, nem árt néhány fontos szempontot szem előtt tartani, mielőtt a vászonkép készítés felé vennénk az irányt.

A vászonkép készítés kritikus pillérei

1. A vászon és a keret anyaga: minőség és tartósság

Te láttál már olyan vászonképet, aminek „hullámos” volt a felülete, netán repedések éktelenkedtek rajta? Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a vászonképek esetében a szerkezet alapját maga a vászon és a keret (vakráma) adja meg. Habár utóbbi egyébként sem látszik ki a kép alól, mégis ez fogja stabilan tartani az egész alkotást. A vászonkép készítés során tehát elsődleges szempont a vászon és a keret minősége. A vászon anyaga határozza meg például, hogy mennyire lesz ellenálló a fénykép az idő múlásával szemben. Habár többféle anyag létezik (pl. poliészter vászon, lenvászon stb.) a pamut alapú vászon tűnik a legígéretesebb megoldásnak, mivel rugalmas és ellenálló, a festék pedig még hosszú idő elteltével is ugyanúgy fest majd rajta, akárcsak újkorában.

A Vászonkép Webáruház például különösen gondos alapokra helyezi a műalkotásokat, hiszen nem csak csúcsminőségű pamutvászonra elevenítik meg a fényképeinket, de egy valódi fenyőfa keret tartja majd stabilan a szerkezetet!

2. Nyomtatási minőség: élethű színek és részletek

Elmúltak már azok az idők, amikor teljesen közel kellett menni a faliképekhez ahhoz, hogy minden részletet jól lássunk rajta. Ahhoz azonban, hogy a vászonkép valóban élethű és vibráló megjelenésű legyen, olyan nyomtatási technológiát érdemes választani, ami lehetővé teszi ezt. Hiába rendelkezünk ugyanis egy szuper kiindulási képpel, ha a nyomtatás során az eredeti fotó minőségét csak „lebutítva” látjuk viszont, és kevésbé lesz élvezetes a végeredmény. Nem mellesleg, minél nagyobb vászonképet szeretnénk, annál nagyobb rá az esély, hogy életlen lesz a fotó, ha nem megfelelő a nyomtató felbontása.

Ha a Vászonkép Webáruházat választod, akkor a vászonképed biztos kezekben lesz, hiszen a legmodernebb technológiákat használják a nyomtatási minőség terén! A 300 DPi felbontású HP masináik és a hozzájuk használt, pigment vízbázisú festékek garantáltan tűéles műalkotást eredményeznek a vászonkép készítés során.

3. Felületvédelem: professzionális megjelenés és extra védelem

Tudtad, hogy a különféle környezeti hatások pl. UV sugárzás, páratartalom miatti nedvesség kárt tehetnek a faliképekben? Bizony, még úgy is, hogy a szobád falán ékeskednek! A vászonképek hosszú élettartamának érdekében tehát kifejezetten előnyös, ha valamiféle felületvédelemmel is el vannak látva a nyomatok.  Ezáltal könnyedén kivédhetjük például, hogy idő előtt kifakuljon a színük, felpödörödjön vagy épp felázzon a vászon anyaga.

A Vászonkép Webáruháznál extra felületvédelmi lehetőséget is kínálnak a vászonkép készítés során. A speciális lakk réteg nemcsak a falikép tartósságát növeli, de éveken át megőrzi annak eredeti színét és megjelenését, sőt még az ujjlenyomatok se fognak meglátszani rajta!