2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Zsalutábla látszóbeton elemekhez

zsalutábla

A látszóbeton felületek kiképzése közel sem olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Ezeket többségében előre gyártott formában készítik, majd a helyszíni összeszerelés után válik stabil szerkezetté. De nem mindig ezt az utat választják. A magas minőséget képviselő zsalutábla termékek kihasználásával a helyben öntés eredményeképpen egy struktúramentes, sima felület képezhető ki. Erre csak a jelenkori technológia ad esélyt. Amíg deszkákat használtak a zsaluzat készítésére, addig az illesztéseknél gyakran kifolyt a beton, majd rákötött az a tartóelemekre. A fa maga vetemedett, dagadt a víz és nyomás következtében. Levétele során pedig kisebb-nagyobb részeket tört le, főként a sarkok mentén.

A kellő odafigyeléssel létrehozott zsalutábla kiképzések ezzel szemben már mindezen hátrányokat levetették. Az illesztés pontos, a héj lehántást követően pedig egységes felület marad, amit nem kell még utólag javítgatni. A PERI Birch zsalutábla jóformán minden területen használható. Több méretben rendelhető meg, ezért maximálisan az igényekhez igazítható. Igény szerint vágható, formálható, ezért idővel fogy és újabb elemekre lesz szükség, amik a peri.hu weboldalon könnyen beszerezhetők.

A BFU 100 ragasztás ellenáll a magas hőmérsékletnek és a nedvességnek. A fenol filmbevonat, ami érinti a zsalutábla mindkét oldalát, pedig gondoskodik róla, hogy a cementanyagtól könnyen elváljon. A kiváló alapanyagok bevetésével olyan végeredmény érhető el, ami mind szerkezetében és küllemében megfelel az elvárásoknak. A minőségi zsalutábla ezért minden építkezésen helyet érdemel.