2023.09.27.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Amit tudnod kell a kutyatáp választásról!

Száraz tápok és nedves tápok a két legismertebb eledel kategória az állateledelek világában. A száraz és a nedves tápok versenyében egyértelműen az első, a száraztáp a nyertes. Nézzük ennek az okait. Tény, hogy az egyik leggazdaságosabb kutya eledel a száraz táp. Jó ár-érték aránya mellett előnye még a könnyű adagolhatóság, hosszú minőségmegőrzési idő, hatalmas választák, egyszerű tárolás és szállítás.  Mindezek kizárólag akkor igazak, ha prémium minőségű kutya táp a kiválasztott termék. A számos, minőséget kínáló márkának köszönhetően a prémium jelző mára már nem jelent magas árakat. Köszönhetően a növekvő keresletnek és az ár versenynek.

Nedves kutyatáp legfőbb előnye, hogy a válogatósabb kutyák számára is kiváló alternatíva lehet a száraz táppal szemben. Idősebb, vagy fogproblémákkal küzdő kutyák számára is segítséget nyújthat a kutya konzerv. Évekkel ezezlőtt még elterjed vélekedés volt, hogy a nedves táp egyenlő az alacsonyabb tápanyag tartalommal. Szerencsére a közepes vagy magas minőségi szegmenset kínáló nedves kutyatáp gyártók, a száraz eledelekhez hasonlóan, gondoskodnak arról, hogy a kutya számára szükséges fehérje, vitamin ásványi anyag, és minden egyéb, az egészség megőrzéséhez szükséges tápanyag adott legyen. Így mára már jó választás lehet egy jó nedves kutya táp konzerv a mindennapi etetéshez.

Mint az élet sok más területén, így a nedves táp vs száraz kutyatáp kérdésében is sokan az aranyközépút mellett teszik le szavazatukat. Ebben az esetben jó kiindulópont, ha száraz táp a kutya fő eledel forrása, azonban kiegészítőként nedves táp is keveredik hozzá. A két kutya eledel típus keverékét szívesebben eszi meg egy válogatós kutya, de kevésbé érzékeny társaik is szívesen fogyasztanak néha változatosabb tápot.