2024.07.12.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Egyre népszerűbb a gyógytorna Budapesten

physiotherapy in Budapest

physiotherapy in Budapest

Az emberek közel 90%-a élete során megtapasztal valamilyen gerinc vagy mozgató rendszeri bántalmat. Azonban amíg ezeknek egy része spontán is elmúlik, addig vannak, amelyek újra jelentkeznek és csak mielőbbi, rendszeres kezelés hatására mutatnak javulást.

A célzott kezeléshez azonban lényeges először pontosan meghatározni a fájdalom forrását és a probléma kiváltó okát.

A pontos diagnózis felállításához valamint a későbbi eredményes terápiához pedig elengedhetetlenek az előzetes ortopédiai vizsgálatok, képalkotó eljárások (MRI, UH, RTG,) és a teljes mozgásszervi állapotfelmérés.

A mozgásszervi- és gerincproblémák terápiájának szerves része a gyógytorna

Aktív vagy passzív, célzott gyógytornával megszüntethetőek a panaszok és jelentős életminőségbeli javulás érhető el az adott krónikus vagy akut mozgásszervi problémák esetén is.

A konzervatív gyógytorna kezelés a nyak, a hát a derék és a gerinc problémáival, elváltozásaival foglalkozik és mivel a gerincprobléma mára az egyik vezető népbetegséggé nőtte ki magát, egyértelműen a gerincet érintő tünetekkel fordulnak orvoshoz és gyógytornászhoz a legtöbben.

A gerincproblémák hátterében pedig általában a nagyvárosi lakosokra jellemző mozgásszegény életmód, a sok ülés, valamint a stressz áll. Nem véletlen, hogy ilyen sok embernek van szüksége gyógytornára Budapesten.

A gyógytorna során a prevenció lényegi elemeinek elsajátítására is lehetőség nyílik

A magas szintű, személyre szabott ellátásról többségében a gerincgyógyászat terén több éves, nem ritkán tizenéves tapasztalattal rendelkező, kiemelkedő felkészültségű budapesti gyógytornászok gondoskodnak.

A hozzájuk forduló páciensek személyes igényeinek, és idejének tiszteletben tartása mellett biztosítják a lehető leghatékonyabb gyógyító vagy épp prevenciós tevékenységet.

A prevenció körébe tartozik a tartásjavítás, a megfelelő izomerő és izomkontroll kialakítása valamint az állóképesség fejlesztése.

A személyre szabott kezelés gyógytorna és fizioterápiás módszerek kombinációiból áll össze

A személyre szabott, konzervatív kezelés során a panaszoktól, tünetektől, diagnózistól, valamint a páciens aktuális állapotától függően a gyógytorna és a fizioterápiás módszerek megfelelő kombinációit állítják össze.

Ez alapján szükség szerint, a kinezio-tape vagy épp a Theraband alkalmazása mellett célzottan kombinálják a McKenzie terápiás módszer elemeit, a Schroth módszert (amely a súlyos gerincferdülés fizioterápiája) valamint még számos egyéb manuálterápiás módszert.

Olyanokat, mint például a hatékony Maitland terápia vagy a Barvicsenko módszer, valamint a perifériás idegmobilizáció, az ortopédiai manuálterápia, az ideg-izomrendszert stimuláló PNF módszer, és a funkcionális kinetika.

Krémek és csodapirulák adta tüneti kezelésekben bízik, vagy inkább egy hatékony és tartós eredményt ígérő, bevált módszerhez folyamodik, amit szakemberek biztosítanak az Ön számára?

Kitartóan végzett gyógytornával a panaszok enyhülnek, a fájdalom megszűnik és a gyakorlatok rendszeres, napi ismétlésével akár hosszú távú tünetmentes állapot és életminőségbeli javulás is elérhető, a probléma kiújulása pedig megakadályozható.