2024.06.21.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Hűtő fűtő klíma

Manapság ha egy klímáról beszélünk az bizony hűtő fűtő klíma. Elmúltak már azok a vadregényes idők, amikor a klíma csak a nyári kánikulában biztosította egy terület hűtését. Ma már olyan speciális felszereltséggel és funkciókkal működő klíma berendezések vannak a piacon, hogy a hűtő – fűtő funkció már nem számít kuriózumnak.

Miért fontos megjegyezni ezt egy klímával kapcsolatban?

Nos, alighanem azért, mert sokan csak azért nem vásárolnak meg egy klímát, mert úgy gondolják, hogy azért nem dobnak ki feleslegesen több százezer forintot, hogy legyen egy nyári szezon erejéig egy klímájuk. Ezen tábor képviselői sajnos abba nem gondolnak bele, hogy bizony a klíma vásárlás egy meglehetősen hosszú időre szól, és a készülék beszerelése után – kis túlzással – talán az év minden pontjában használható lehet.

Sokan gazdaságossági szempontokra panaszkodnak, mondván, amit megspórolnánk a gázon, azt belefizethetjük a villanyszámlába. Ők azok, akik bizonyára nem hallottak az inverteres megoldásokról, melyek a levegő folyamatos, egyenletes hűtése, vagy fűtése mellett az inverterek segítségével optimalizálják a készülék áramellátását és a kompresszor sebességét. Ezzel akár negyven százalékos megtakarítást okozva Önnek a villanyszámlájában.

A másik gyakori indok, ami miatt az emberek a hűtő fűtő klíma ellen teszik le voksukat az az ára. Nos, való igaz, hogy húsz évvel ezelőtt ez az érv helytálló lett volna, amikor tényleg nagy különbségek voltak csúcs kategóriás eszközök és egyszerű hűtő funkcióval felszerelt on-off klímák között. Manapság azonban a technológia fejlődése és a háztartások klíma ellátottsága újabb, magasabb hatásfokú, hi-tech eszközök forgalmazását hívták életre, melyek valóban eltérnek ugyan árban az alap modellektől. Azt azonban elfelejtjük, hogy a legtöbb (nem csúcs kategóriás) klíma már rendelkezik beépített hűtés-fűtés funkcióval.

Közöttük a leggazdaságosabb és kétségtelenül a legkönnyebben elérhető modellek a Gree klímái, melyek emberi áron lehetnek az Ön otthonának is fáradhatatlan hűtő-fűtő eszközei. Amennyiben szeretne bővebb információt arról, hogy milyen modelleket tudunk felkínálni Önnek, úgy kattintson ide!