2024.05.20.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Így járulnak hozzá az ablakok otthonunk külső arculatához

A nyílászárók kiválasztása egy kihívásokkal teli feladatnak bizonyulhat, hiszen rengeteg lehetőség közül lehet választani, és minden ablakstílusnak megvannak a maga sajátosságai. Az utóbbi években a műanyag ablak gyártás nem véletlenül került reflektorfénybe, hiszen nem csak megfizethető, tartós és gondozásmentes, de csodaszép darabok kelhetnek életre belőle.

Ablakok, avagy az otthon csendes lakberendezői

Amikor valaki építkezésbe, netán felújításba kezd, akkor nagy hangsúlyt kapnak a nyílászárók is. Az ablakok különböző méretekben, formákban, stílusokban állnak rendelkezésünkre, az egyszerűbb nyíló kivitelektől kezdve a kecses tetőablakokon át, egészen a különlegesebb megjelenésig, például osztott ablak. Akár a klasszikus ablak stílust, akár a modernebbet választjuk, ezek az elemek minden esetben hatással lesznek a ház belső és külső tereinek látványára. Egy jól megválasztott példány ugyanis egyből szimbiózisba lép az épület többi részével, és együtt, közösen egy tökéletes összharmóniát teremtenek meg, amibe alig várjuk a nap végén, hogy hazaérkezhessünk.

Miért a műanyag ablak gyártás az egyik legkecsegtetőbb választás?

Sokak kedvence, a fából készült kivitel. Habár a valódi fa ablakok tényleg nagyon barátságos hangulatot árasztanak, ezt a látványt csak gondos törődéssel fogjuk tudni fenntartani, és a beszerzési áruk is magas. A műanyag ablakprofilok ehhez képest már kiváló ár-érték aránnyal kecsegtetnek, és nem csak rövid, de évtizedes távlatban is megtérülő befektetést jelentenek. Csak, hogy néhány fontos előnyt felsorakoztassuk: tartós, gondozásmentes, nagyon jól szigetel és szuperül néz ki. Például nyugodtan áztathatja az eső a felületeket, hiszen gyakorlatilag semmilyen időjárási körülmény nem hagy rajta nyomot. A karbantartásra sem kell időt szakítani, elég mindösszesen néhány évente megolajozni a vasalatokat, a műanyag profilok pedig könnyedén tisztíthatók egy vizes ronggyal. Ami pedig a megjelenést illeti, a következő fejezetben részletesebben is kitérünk rá.

Ki mondta, hogy a műanyag ablak csak unalmas megjelenésű lehet?!

Mint, ahogy említettük, butaság is lenne megkérdőjelezni, hogy valaki miért kampányol a fa ablakok kinézete mellett. A technológia rohamos léptékű fejlődésének hála azonban, ma a műanyag ablak gyártás olyan kiaknázatlan lehetőségeket tárt fel, amire eddig még csak gondolni sem mertünk volna. Amíg korábban leginkább csak szimpla fehér színben lehetett kapni ezeket az ablakprofilokat, addig manapság már a lehetőségek végtelen kínálata tárul elénk. Az egyik legkeresettebb megoldás a fa hatású ablakfóliázás, már azért is, mert így azok is élvezhetik a természetes megjelenést, akik a fával járó karbantartási gondokat már nem szívesen vennék a nyakukba. A Realtherm Kft. például tartós, magas minőségű, és nem utolsó sorban, igényes dekorfóliás műanyag ablakok készítését teszi lehetővé, ugyanis termékeik nem ismernek határt, ha esztétikus megjelenésről van szó. Több mint 50 gyönyörű dekorfólia közül bökhetünk rá az igazira, és még olyan realisztikus, fa hatású ablakok is elérhetőek a kínálatukból, amiken még az erezetek is kirajzolódnak! Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a műanyag ablak gyártás során a fóliázást az ablak mindkét oldalára meg tudják valósítani, sőt még a takaró lécek is színazonos megjelenést kapnak.