2024.07.12.

Vállalkozói negyed

Merj Vállalkozni!

Vegyek autószőnyeget?

Valljuk be őszintén az autónkban lévő autószőnyegre nem túl sok figyelmet fordítunk, olyan természetes, hogy van.Hogy mennyire fontos szerepe van az autószőnyegnek, csak akkor vesszük észre, ha már valami problémát okozott a hiánya, vagy éppenséggel rosszul választottunk.

Így vagy úgy, de még a legkiválóbb minőségű autószőnyegek is elhasználódnak, és cserére szorulnak.
Az autószőnyegek kiválasztásánál számos paraméter figyelembe kell vennünk, többek között a megfelelő anyag kiválasztását.

Talán ez a legnagyobb dilemma, mert minden anyag a maga módján jónak tűnik, és megvannak a maga előnyei.

Milyen autószőnyeget használjunk?

Választás előtt gondoljuk át hogy az autószőnyegnek, milyen „feladatokat” kell ellátnia autónkban.A textilből készült szőnyeg képes-e megbirkózni velük, vagy strapabíró gumi autószőnyegrevan szükségünk.

Autószőnyegek feladatai

Az autószőnyegek használata elsősorban segít megvédeni az autó alvázat a nedvesedéstől és a piszoktól. A nedvesség hatása korrózióhoz vezethet, amitőlnagyon költséges megszabadulni. Ezért jobb, ha ezt egyáltalán nem engedjük meg, és minél hamarabb teszünk ellene.

A megfelelő autószőnyeg vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy csúszásmentes legyen. A jó tapadás a jármű padlóján rendkívül fontos, ha meg akarjuk akadályozni, hogy a szőnyeg becsússzon a pedálok alá. A gumi autószőnyeg rendkívül könnyen tisztítható,ami igen kényelmes. Bármilyen mosószert vagy akárcsak tiszta vizetis használhatunk a gumi autószőnyegek mosásához.

A textil autószőnyegek kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Leggyakrabban az ilyen modelleket többféle színben kínálják, olyat választhatunk, ami autónk belső teréhez és annak más elemeivel színben is kombinálható.

De, egy sáros, latyakos és piszkos autószőnyeg még látványra is elriasztó.  Ha mégis ragaszkodunk a textil szőnyeghez, esős időszakban, vagy télen érdemes gumi autószőnyegre cserélni.

Választásnál az autószőnyegek tulajdonságai között feltétlenül a vízállóságot vegyük elsősorban figyelembe.